Bakterie dlouhověkosti

Každý z nás v sobě nosí nepředstavitelné množství bakterií.

Je to asi sto tisíc miliard, což je 10x více, než kolik máme v těle vlastních buněk.

Může to být až několik tisíc různých druhů bakterií, které osidlují naše střeva.

 

Jeden typ bakterií je však pro nás životně důležitý, jde o probiotické bakterie, které jsou v Japonsku označovány jako bakterie dlouhověkosti.

Vědecké studie prokázaly, že čím více jich člověk ve svém trávicím traktu má, tím vyššího věku se dožívá.

Probiotické bakterie mají velký význam nejen pro trávení, ale aktivně se účastní čištění střeva.

Jsou schopné rozložit reziduální stolici, která následně odchází z těla.

Reziduální stolice může být stará i několik desítek let a podle čínské medicíny je zdrojem  tisíců nemocí. Obsahuje toxiny, které se opakovaně vstřebávají do těla. To nadměrně zatěžuje játra, následně i srdce a mozek.

Střeva člověka středního věku, který neprovádí pravidelnou detoxikaci a očistu trávícího traktu,mohou obsahovat i několik kilogramů reziduální stolice …

 

Početnost  probiotických bakterií přirozeně klesá s věkem a má přímou souvislost s potravou člověka.  

Živnou půdou pro tyto přátelské bakterie je rostlinná vláknina. Naopak ničivě na ně působí chemické konzervační látky, které jsou dnes  běžně v potravinách. Také určité druhy léků potlačují jejich výskyt, například antibiotika mohu zcela zničit nejen škodlivé patogeny, ale i naše přátelské probiotické bakterie.

Chcete-li se ve zdraví dožít vysokého věku, zaměřte se na podporování vaší přátelské mikroflory ve střevech.

Pěstujte si nejen vlastní zdraví, ale pěstujte i kolonie probiotických bakterií uvnitř svého těla !

 

Frukto-oligo sacharidy jsou ideální na podporu probiotických baktérií . 

Tyto složité cukry jsou probiotickými bakteriemi štěpeny na mastné kyseliny – tím se vytvářejí kyselejší prostředí, které není  vhodné pro „nepřátelské“ bakterie.

Mastné kyseliny zároveň zlepšují vitalitu střevní stěny a tím se zvyšuje odolnost nejen proti zánětům v trávícím traktu, ale dokonce i proti nádorovým postižením.

Navýšená četnost přátelských bakterií, pak brzdí rozvoj nevhodných škodlivých mikroorganismů, zlepšuje se činnost střeva a tím se posiluje i imunitní systém.

Dalším efektem kyselejšího prostředí je lepší ionizace vápníku a železa a tím se zvyšuje jejich vstřebávání do našeho těla.

 

Chcete potlačit patogenní bakterie ve svém trávicím traktu ?

Chcete si hýčkat vlastní přátelské bakterie ?                                        Dopřejte jim fruktooligosacharidy – ve formě FOS sirupu .

 

  1. Chcete více informací o FOS sirupu ?

  2. Odesláno!